Zo hou jij je haar in topconditie tijdens de zomer!

De komende dagen zullen er wisselvallig uitzien als we de weerberichten mogen geloven. Maar de temperaturen lopen wel langzaam op en ook de zomervakantie is in onze regio van start gegaan. Daarom is het misschien toch wel een goed idee om alvast vooruit te blikken naar de ‘echte’ zomer! We zien het helaas nog te vaak: uitgedroogd, beschadigd haar tijdens en na de zomer. Zonde, want met een paar simpele voorzorgsmaatregelen en verzorgingsroutines hou je je lokken gehydrateerd, gevoed en beschermd. In deze blog de beste tips om je haar in topconditie te houden tijdens (en na) de zomer!

Let buiten op deze zomerse invloeden

We hebben er vaker over geschreven, maar toch nog het noemen waard: zon, zee en strand (of zwembad) – pas goed op je haar! Om je haar tegen de invloeden van de zon te beschermen kun je simpelweg een hoed op doen of een sjaal gebruiken om je haar te bedekken. Gebruik daarnaast producten met UV-bescherming, dan weet je in ieder geval dat je haar sunproof is. Met zon komt ook het gevaar op uitdroging – en dit wil je natuurlijk voorkomen. Was je haar dan ook niet overmatig, want daarmee verlies je belangrijke natuurlijke oliën. Een andere manier om uitdroging te voorkomen is het gebruik van hydraterende haarmaskers.

Tijdens de zomer moet je niet alleen letten op hitte door de zon, want ook styling tools zoals de föhn en de stijltang geven flinke hitte af. Tijdens de zomer kun je deze hittetools dan ook wat vaker in de kast laten staan (tenzij je per se sexy beach waves wilt showen). Probeer je haar daarentegen juist zo veel mogelijk aan de lucht te drogen.

Dan hebben we natuurlijk nog de zee of het zwembad. De beste tip die we kunnen geven is de zwemcap. Hiermee minimaliseer je de kans op beschadigd haar door chloor en/of zout. En voordat je de cap op doet of (beter gezegd) voordat je überhaupt gaat zwemmen, is het sowieso aan te raden om je haar te spoelen met schoon water. Meer tips lees je hier.

Gebruik deze producten voor droog en beschadigd haar

Wat zijn de beste producten om droog en beschadigd haar te voorkomen of juist te herstellen? Je hebt natuurlijk allerlei soorten producten, maar we plukken er zelf 5 uit voor je! Allereerst de hydraterende shampoos en conditioners. Kies een goed merk dat deze producten aanbiedt in hoogwaardige vorm, dus sulfaatvrij en zonder stoffen die de natuurlijke oliën verstoren. Daarnaast kun je, op wekelijkse basis, extra voeden met een diep conditionerend masker. Vraag onze stylisten gerust welke producten hiervoor een goede optie zijn. Ook leave-in conditioners en haarolie zijn geschikte producten om je haar gehydrateerd en beschermd te houden, om gespleten punten te voorkomen en om glans toe te voegen. Tot slot hebben we (bij extreme warmte) de hitte beschermende spray die aangebracht wordt voordat er styling tools gebruikt worden.

Zomers dieet voor gezond(er) haar

Vergeet je dieet niet te tweaken tijdens de zomer, want juist tijdens de warme en zonnige dagen kunnen je lokken wel wat extra vitamines en mineralen gebruiken. Wat je precies eet en drinkt moet je uiteraard zelf weten, maar probeer extra vitamines E en Omega-3 vetzuren binnen te krijgen. 

Nu ben je klaar voor de zomer, dus probeer alvast wat maatregelen te nemen en routines aan te leren – dan kom je straks met een gezonde, glanzende en gehydrateerde haardos de (hopelijk warme) zomer uit!