4 stijlvolle kapsels om zelfverzekerd naar formele gelegenheden te gaan!

Met de zomer is ook ‘the wedding season’ weer in volle gang. Wanneer er een bruiloft aankomt (of een andere formele gelegenheid, zoals een gala, een zakelijk evenement of een chique diner) wil je er als man natuurlijk op en top uitzien. Je outfit is hier natuurlijk super belangrijk bij, maar een ander super belangrijk onderdeel van jouw stijlvolle en verzorgde look is natuurlijk je kapsel. Een goed kapsel dat bij je past maakt de look van je outfit compleet en zorgt voor een boost van je zelfvertrouwen. Daarom geven we je in deze blog special een viertal tips over moderne, stijlvolle kapsels die perfect zijn voor formele gelegenheden – met benodigde stylingproducten en -methoden. Here we go, veel leesplezier!

De modern slick back

Een klassieke keuze die tegenwoordig een moderne twist heeft gekregen is de modern slick back. De slick back zegt eigenlijk al waar de look voor staat; een strakke, gepolijste look waarbij het haar strak naar achteren is gekamd. Ideaal voor mannen met halflang tot lang haar.

Je creëert de slick back door te beginnen met schoon, vochtig haar. Vervolgens breng je een goede hoeveelheid pomade aan op je haar. Gebruik een pomade met een sterke hold, of anders een goede styling gel. Vervolgens kam je je haar naar achter. Zorg hierbij wel voor een gelijkmatige verdeling. In principe is de look hiermee klaar, maar mocht je ‘slick’ willen afwerken, dan kun je een föhn (op lage hittestand) gebruiken terwijl je je haar naar achteren blijft kammen. 


Creëer je een slick back (of een moderne variant hiervan), let dan wel goed op onderhoud. Hou je haar schoon en gebruik een conditioner om het haar soepel en glanzend te houden. Daarnaast zul je iets vaker naar de salon moeten voor het knippen van gespleten punten en het behouden van je haarlengte.

De classic side part

De classic side part is, net als de slick back, een andere klassieke look die tegenwoordig ook een aantal modernere varianten kent – en daardoor nooit uit de mode raakt. Het kapsel staat erg netjes en straalt elegantie en verfijning uit. Ook is het classic side part kapsel geschikt voor vrijwel iedere gezichtsvorm. Kenmerkend voor de classic side part is natuurlijk de diepe scheiding aan de zijkant, met de rest van het haar (schuin) naar de andere kant gekamd.

Je kunt een classic side part stylen door te beginnen met schoon, handdoekdroog haar. Vervolgens breng je een kleine hoeveelheid clay of pomade aan op je haar. Met een kam maak je daarna een diepe en strakke scheiding aan de zijkant. Zorg ervoor dat er ook voldoende product rond de scheiding zit, zodat de look lang goed blijft zitten. Kam het haar aan de voorkant omhoog, om het vervolgens naar de zijkant te kammen. Op deze manier krijg je volume. Wil je extra hold? Dan kun je de look afmaken met een lichte haarlak. 

Draag jij een classic side part kapsel? Dan zul je de look moeten onderhouden door de zijkanten en de achterkant regelmatig bij te (laten) trimmen. Ook een bezoek aan de kapper zal met de classic side part vaker nodig zijn. Alleen zo blijf je de look ‘sharp’ en ‘slick’ houden.

De undercut

Ben jij een man die van edgy en modern houdt? Dan is de undercut misschien wel een goede stijl voor jou, zelfs voor speciale formele gelegenheden. De undercut kenmerkt zich door korte zijkanten en een langere bovenkant die je op verschillende manieren kunt stylen. 

Bij een undercut begin je bij droog haar. Hier breng je een lichte mousse of een volumizer aan op de bovenkant van je haar. De zijkanten zijn immers (heel) kort. Vervolgens föhn je het haar omhoog en daarna föhn en kam je het een beetje naar achteren – vooral om volume te krijgen. Tot slot style je het haar, met een pasta of met een clay, op de manier die jij zelf wilt. Je kunt strak naar achteren kammen maar je kunt ook wat meer messy gaan – voor iets meer textuur. 

Voor de undercut zul je, net als bij de andere kapsels die we hebben besproken, iets vaker naar de kapper moeten. Ook is het belangrijk om de look te onderhouden en fris te laten ogen met goede producten die volume en textuur geven.

De quiff

Het laatste kapsel dat we in deze blog behandelen is de quiff. De quiff is een populair kapsel dat volume en stijl combineert. Een perfecte look voor mannen die een statement willen maken zonder dat ze doorslaan. De quiff is heel geschikt voor mannen met wat dikker haar.

Je krijgt de quiff door te starten met schoon en handdoekdroog haar. Vervolgens breng je wat spray of volumizer aan. Verspreid het product door een föhn en ronde borstel te gebruiken. Hierbij föhn je je haar eerst omhoog, en vervolgens naar achteren. Creëer tegelijkertijd wat volume aan de voorkant. Maak de look af door een sterke clay of pomade met een sterke hold te gebruiken om de quiff op z’n plaats te houden. 

Een quiff vergt wel iets van onderhoud, want je zult de zijkanten en de achterkant netjes getrimd moeten houden om de look contrasterend te laten blijven. Daarnaast wil je de quiff in een goede vorm houden, dus je zult regelmatig naar de kapper moeten om de lengtes bij te houden.

Het kapsel dat het beste bij je past!

Welk kapsel je ook kiest, houd er rekening mee dat je gezichtsvorm en je haartextuur sterke invloed hebben op het uiteindelijke effect. Laat je hierbij ook vooral adviseren door onze ervaren stylisten. En hou ook rekening met de mate van onderhoud. Hoeveel tijd wil jij dagelijks besteden aan je haar, zowel aan styling als aan onderhoud?  

Heb je een formele gelegenheid? Dan weet je nu dat je je look naar een hoger niveau kunt tillen met verschillende kapsels. Waar je ook voor gaat, je moet je er comfy en zelfverzekerd bij voelen. Voor meer inspiratie en advies kun je altijd aankloppen bij Haarvisie, we got you!